Imaginality

Voordat Ultima Resurrection werd geschreven, is er in samenwerking met een aantal vrienden uit de tabletop roleplaying groep waar ik toentertijd deel van uitmaakte in 1998 een ander spel ontwikkeld: Imaginality. We speelden toen veel verschillende Roleplaying systemen. Denk aan Shadowrun, Earthdawn, Cyberpunk, AD&D. Dergelijke systemen bieden veel als het gaat om regels, setting en dergelijke. Soms wil je ook ‘on the fly’ een spel spelen, als je even geen dobbelstenen of character sheets paraat hebt, of geen plek om met stenen te gooien, zoals in de trein bijvoorbeeld.

Vanuit die gedachte is Imaginality geboren. Het enige dat je in principe nodig hebt om Imaginality te spelen is een standaard deck speelkaarten, een aantal spelers en je eigen verbeelding. Imaginality heeft geen voorgeschreven setting, dus alles kan. Ook qua character creation is je verbeelding de enige begrenzing. Je bent hierbij ook niet gebonden aan een vooraf opgestelde reeks skills of attributes. Een heel ‘light’ spel als het gaat om regels.

Nadat Ultima Resurrection werd herondekt op een CD-rom in een la is die hier op de website geplaatst. Imaginality stond ook op die CD-rom, maar helaas bleek bit rot al te hebben toegeslagen op de sectoren waar het bestand was opgeslagen. Imaginality leek even reddeloos verloren. Er was echter nog een papieren print versie die na lang zoeken werd opgeduikeld uit een map in een doos in een schuur. Na wat scan- en redigeerwerk is Imaginality weer terug op het internet. Hieronder kan de handleiding van het spel worden gelezen en gedownload. Heel veel speelplezier.

Reacties zijn gesloten.