Oneindigheid

Gerard is een jongen die alles heeft: familie, vrienden, een goede opleiding met uitzicht op werk. Toch blijven de kwelgeesten uit zijn jeugd hem nog regelmatig lastigvallen. Dit drijft hem ertoe, wanneer hem op een dag door een mysterieus persoon een voorstel wordt gedaan, een keuze te maken die zal leiden tot een episch avontuur door tijd en ruimte, waarvan hij de omvang in zijn stoutste dromen niet had kunnen vermoeden. Gedurende zijn zoektocht naar een mysterieuze ring, die volgens verhalen de weg naar huis zou moeten vormen, blijven er vragen. Vragen waarop Gerard een antwoord zal moeten vinden…

‘Oneindigheid’ is het eerste deel van De Wachter Kronieken. Uitgebracht in een eerste print-on-demand uitgave in 2013 via Boekscout.nl. Deze versie kende matig succes en is in totaal slechts een kleine 40 keer gedrukt voordat het contract met Boekscout werd ontbonden. Inmiddels wordt er gewerkt aan het tweede deel in de reeks, waarbij ook het eerste deel wordt herschreven om het geheel beter tot zijn recht te laten komen. Hieronder een kort (nabewerkt) fragment uit het oorspronkelijke eerste deel.

“Het is tijd om de laatste potentiëlen binnen te halen.” Het was minstens vijf eeuwen geleden sinds zich voor het laatst een potentiële had aangediend. “Potentiëlen? Je bedoelt dat er meer dan één is?” Gabriel knikte. “Twee om precies te zijn.” De lijst met namen was gestopt met scrollen. Het einde van de lijst was bereikt. Alle namen die erop stonden waren grijs, behalve de laatste twee die fel wit oplichtten in het holografische beeldveld. Hij tikte ze aan. “Gerard Molenaar, negentien jaar, woonachtig in Groot Esburg. Studeert aan de Hogeschool daar. En Jessica Redding, achttien jaar oud. Woonachtig in Los Angeles.” Terwijl hij sprak verscheen dezelfde informatie op het scherm, inclusief nog meer aanvullende persoonlijke achtergrondinformatie over de twee genoemde personen. Op de wereldkaart lichtten twee punten op. “Negentien? Dat is vrij oud, toch? Waarom is er zo lang gewacht?” Ariadne was zelf ‘onderschept’ zoals dat werd genoemd, toen ze veertien was. “Deze periode leent zich niet voor het onderscheppen van kinderen. Te veel gedoe. Zij zijn nu volwassen en kunnen keuzes maken. De Middeleeuwen waren wat dat betreft een stuk…makkelijker.”

De oorspronkelijke versie van ‘Oneindigheid’ is sinds enige tijd niet meer in druk leverbaar. Hij is nu wel op deze website gratis te downloaden en te lezen.

Reacties zijn gesloten.